dinsdag 16 september 2014

Be you

Kunnen we voor de verandering stoppen met vooroordelen te maken? Ik word gek van iedereen die een bepaald beeld van iets of iemand heeft. Niemand is hetzelfde en niemand zal ooit hetzelfde zijn. Het is heel jammer dat je niet gewaardeerd kan worden met wie je bent en wat je mooi vindt. Vooroordelen worden veel te snel fout gemaakt. Heb je opgezocht wat bepaalde dingen betekenen of heb je gevraagd waarom mensen zo zijn? Achter elke keuze zit namelijk een aanleiding. Heel vaak denken mensen dat je dingen spontaan doet, maar zelfs dan heb je nagedacht waarom je iets wilt of doet.

Ondertussen is het gewoon geworden dat bijvoorbeeld piercings en tatoeages niet kunnen. Het kan zijn dat er mensen tussen zitten die het niet mooi vinden en zicht hier aan ergen. Maar het houdt dan toch niet in dat iedereen deze mening deelt? Je kiest er bewust voor om dingen niet mooi of normaal te vinden maar het is dan niet zo dat dit voor iedereen geldt omdat jij iets vindt. Heel vaak gaan mensen ervan uit dat omdat zij iets vinden, iedereen het dan ook vindt. Als je zegt dat jij het niet vindt, is vaak hun reactie dat het jou mening is. Maar dan is dat van hen toch even goed een mening?

Door de verwachting dat we allemaal perfect zijn en allemaal weten wat we doen wordt je alleen maar teleurgesteld. Iedereen klaagt hierover maar waarom accepteren we dan niet dat je anders kan zijn? Je bent het gelukkigst als je jezelf bent, waarom laat je dit kleine stukje geluk afpakken door anderen? Jezelf zijn is echt niet altijd even makkelijk en de mening van anderen is dan ook belangrijk. Maar waarom luisteren we allemaal het meest naar de meningen die negatief zijn. Is dat ene compliment niet veel meer waard? We laten ons te veel beïnvloeden door de negatieve dingen die ons vertelt worden. Je moet blij zijn met wie je bent. Luister naar de dingen die positief zijn en waar jij ook achter staat. Laat de mening van anderen voor wat het is en luister eens naar jezelf. Doe dingen die je zelf wilt doen en waar je achterstaat!

Wees jezelf!

xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten